u bent hier: Opleidingen voor werkzoekenden
   
 Voorstelling  
 Opleidingen en opleidingssteun  
 Gratis opleiding via internet  
 Tips voor een succesvolle  aanwerving  
 Opleiding voor werkzoekenden  
 Subsidies  
 Outplacement  
 Contact  
 Home  
   
Opleidingen voor werkzoekenden

Ben je op zoek naar een geschikte job, maar heb je het gevoel dat je kennis en vaardigheden wat achterhaald zijn ? En heb je interesse om binnen een industriële (hoog technologische) onderneming aan de slag te gaan? Dan zijn de beroepsopleidingen van de metaalverwerkende en technologische industrie misschien voor jou dé springplank naar een nieuwe, langdurige en boeiende tewerkstelling !

Waarom zo’n beroepsopleiding volgen ?

  • Hoge tewerkstellingskans!
  • Up-to-date programma: de opleidingen worden gegeven door experten en voortdurend aangepast aan de vragen van bedrijven
  • In de sector gekende opleidingsorganisaties met veel bedrijfscontacten
  • Diepgaande en voldoende breed vormende opleiding: de opleiding duurt ruim 13 maanden en is dus geen snelle, oppervlakkige kennismaking
  • Begeleiding bij het zoeken naar een job
  • Stages (tussentijdse en op het einde van de opleiding) zorgen ervoor dat je de job ook op de werkplek aanleert en niet alleen op de “schoolbanken”!
  • Kosteloos (dankzij de financiële bijdragen van bedrijven)
Een overzicht van de geplande opleidingen vind je hier.
Interesse? Bezorg de contactpersoon van de opleiding een mailbericht met vermelding van de opleiding en regio, waarin je geïnteresseerd bent. Je wordt dan zo spoedig als mogelijk uitgenodigd op de eerstvolgende informatiesessie.

In Oost- en West Vlaanderen krijgen sommige werkzoekenden (uit bepaalde doelgroepen) ook kosteloos toegang tot de tientallen kortlopende opleidingen voor werknemers uit de sector! In andere regio’s is dit enkel het geval voor werkzoekenden, die via het opleidingsfonds in outplacement begeleiding zijn. Meer info vind je op de websites van de regionale opleidingsfondsen. Klik op de regio van je keuze: